Нд, 19/05/2024, 08:48
Вітаю Вас Гость | RSS
 
eXtreme
Головна | Шо таке BMX??? - Форум | Реєстрація | Вхід
widgeo.net
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велосипед » BMX » Шо таке BMX???
Шо таке BMX???
snorckДата: Пт, 08/01/2010, 01:49 | Повідомлення # 1
Заслужений скейтер України
Група: Адміни
Повідомлень: 19
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
БіЕмІкс (англ. BMX - Bicycle Moto eXtension ) - вид велосипедів, що був вперше згаданий у 60-х роках ХХ-сторічча в Нідерландах, коли було опубліковано фото дітей, які влаштували перегони на своїх маленьких велосипедах, але надалі вся його історія пов'язана з США. Спочатку розроблявся як імітація мотоциклу для мотокросу для участі у перегонах на земельних трасах (англ. Dirt - земля, грязюка), але згодом набув насамперед значення як знаряддя для виконання трюків, не втрачаючи попереднього.

Цей тип велосипедів характеризується маленькими розмірами коліс (діаметр від 16-и до 24-х дюймів, найпоширеніший розмір - 20 дюймів, він вважається стандартом для ВМХ), маленькою, але дуже міцною рамою, широким рулем, відносно великою вагою та хорошим легким керуванням й маневреністю. Перші зразки важили приблизно 20 кг, але з розвитком технологій вага зменшилась майже удвічі. Вага сучасного байку може сягати 7-ми кг., але типовою вважається вага 10-15 кг.

За 50 років розвитку ВМХ сформувалося 6 самостійних видів і одного, який об'єднує 5 з них разом. Розділення на силі формувались опираючись на технічну базу велосипедів, стилю катання(насамперед набору трюків),додатково використовуваному знарядю та навколишнього серидовища: Стріт, Парк, Верт, Дьорт, Флетленд, Кросс, Фрістайл (англ. Street, Park, Vert, Dirt, Flatland, Cross, Freestyle відповідно).

Стріт (англ. Street)

Вуличний стиль( від англ. street - вулиця) - виконання трюків безпосередньо на вулиці, використовуючи різні елементи архітектури. Це можуть бути будь-які парапети, сходинки, перила, грані, стіни, бардюри, підвищення, впадини, покинуті басейни й т.п.,все напряму залежить від уміння й фантазиї райдера (англ. rider - вершник, наїзник, але "райдер" -це росповсюджена й звична назва для людини, яка їздить на будь-якому виді велосипедів, аналог - велосипедист).

Парк (англ. Park)

Парк (ВМХ-парк або Скейт-парк) - катання у спеціально збудованому просторі з різними елементами архітектури. Елементами є спеціалні пристосування з найкращими умовами для виконання трюків - це хафпайпи, мінірампи, квотерпайпи, джампбокси, грані, пули, стіни, пайни та ін.:

Хафпайп (англ. half-pipe) - найзвичнішого виду рампа - пристосування у виді напів-труби з парапетами на обох сторонах і
металевими трубами на їх стиках (як два квотерпайпи зіставлені один навпроти іншого з майданчиком посередині).
Мінірампа (англ. ramp)- це тежсаме, що і хафпайп, але з набагато меньшими розмірами.
Квотерпайп (англ. quarter-pipe) - пристосування, що має вигляд четвертої частини труби з парапетом и металевою трубою на верхньому кінці, з нього райдер вилітає для виконання air-трюків, або зістрибує з парапету в нього для набору швидкості.
Спайн (англ. spine) - два квотерпайпи зіставлені "спиною" один до одного.
Майданчик з уклоном - рівний майданчик з уклоном у 40 градусів відносно землі.
Стіна - вертикальна, або з невеликим уклоном, стіна, що ставится над квотерпайпом або майданчиком з уклоном.
Джампбокс(англ. jump-box) - квотерпайп парапетом до задньої частини якого приставлений майданчик з уклоном.
Піраміда - пристосування у виді зрізаної піраміди - майданчик на підвищенні із з'їздами у 4 сторони.
Ланч (англ. launch) - зкривленна рампа, що дає можливість райдеру підлетіти у повітря.
Роллин (англ. roll-in) - частина рампи, яку райдер використовує для набору великої швидкості при в'їзді до звичайної рампи(висота -5 і більше метрів над землею)
Перила - в парках, на пірамідах і так, часто присутні й перила для виконання грайнових трюків.

Дьорт (англ. Dirt)

Катання на земляній трасі з трамплінів. Трампліни зведені цілком із землі, або з соломи, зверху покритої землею. Кожний трамплін складається з декількох частин - це зліт і приземлення. Також часто між злітом і приземленням існує невелике провалля. Приземлення вище по рівню ніж злітна частина. В правильно зведенній трасі в райдера немає потреби крутити педалі, він підлітає на трампліні й при приземленні набирає достатню швидкість для наступного стрибку. Це досягається зарахунок підбирання правильної відстані між трамплінами, а також відстані між участками злету й приземлення.

Хафпайп(Рампа)

Один з найскладніших та найекстримальніших видів катання. Трюки виконуются виключно в повітрі після вильоту з хафпайпу, також є декілька з використанням рейлів(труб на стиках майданчика зі спуском хафпайпу).В цьому виді використовуються найбільші хафпайпи, звичайно висотою від 2.5-3.5 метрів у висоту, але бували й більшого розміру. Найбільша з усіх рамп, висотою у 9 метрів, була використана у змаганнях з Верту на X-Games.

Флетленд (англ. Flatland)

Цей вид дуже сильно відрізняється від інших. Ідея усіх трюків заключається у знаходженні балансу рівноваги у будь-якій позиції велосипеду й райдера відносно один одного, багато людей називають цей стиль "танець на велосипеді".Виконуются виключно в площині велосипеду на рівних майданчиках.


Слава Богу, шо Я НЕ МОСКАЛЬ!!!
 
Форум » Велосипед » BMX » Шо таке BMX???
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright coool.at.ua © 2024

CO.KZ WebGroup Счетчик и проверка тИЦ и PR